Hi,

ik ben Jort

Ik ben geboren in 1980, ben getrouwd en heb 2 fijne kinderen. Een jongetje uit 2014 en een meisje uit 2017. 

Deze twee mensjes hebben wellicht het meest bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ze zeggen wel dat kinderen een spiegel zijn van je eigen gedrag, maar dit blijkt dus ook echt zo te zijn! Ik had nooit verwacht dat ik door deze twee heerlijke mensjes zo veel inzichten zou krijgen over mijn eigen gedrag.

Bij mij was de geboorte van mijn zoon dat leidde tot een blokkade waar ik niet langer overheen kon stappen. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen emotie en persoonlijkheid. Ik zat binnen de kortste keren met m’n handen in mijn haar. Ik wilde alles goed doen. Naast dat ik net 2 jaar zelfstandig ondernemer was, wilde ik ook de perfecte vader en partner zijn. De balans tussen werk en privé was ver te zoeken. Ik wilde alles kunnen wat mijn vrouw deed naast mijn rol als partner, vader en ondernemer.

“Alles perfect”, was het codewoord.
Er mocht ze aan niks ontbreken. Dat kan natuurlijk niet. Dit was ook mijn eigen interpretatie.

Ik kwam in die tijd voor het eerst met een coach in gesprek. Vervolgens heb ik drie jaar af en aan mijn verhaal bij een coach kunnen neerleggen waarna we samen op zoek gingen naar wat het voor mij betekende en wat voor mij een meer werkbare situatie zou zijn. Ik kwam erachter dat niet alles perfect hoeft te zijn. Ik heb een nieuwe definitie voor perfect gevonden die goed werkbaar is voor mij, maar nog steeds ligt de lat hoog. Ik leerde steeds beter woorden geven aan mijn emotie.

Ik kwam erachter dat niet alles perfect hoeft te zijn.

Een emotie die veel breder was dan alleen de geboorte van mijn zoon. Het ging helemaal terug naar mijn jeugd en het pad dat ik na aan het najagen was. Mede door coaching kwam ik erachter dat alles wat ik in mijn leven doe, in het teken staat van mensen helpen. Het duurde even voor ik er achter was waar ik daadwerkelijk energie uit haalde. 

Toen ik voor mijzelf duidelijk had waar ik zakelijk naartoe wilde heb ik de stap gezet. Ik was al enige tijd zelfstandig ondernemer en ben in de jaren die volgde mijn focus meer gaan leggen op de ontwikkeling van mensen en minder op de ontwikkeling van bedrijfsmatige prestatie. Coaching is daar een directe ontwikkeling van. 
Het gebruik van een coach heeft mij zoveel nieuwe inzichten gegeven over mijzelf en over situaties in zowel zakelijke sfeer als privésfeer, dat mij dit ertoe heeft gezet om mij verder te verdiepen in het coachingsvak. Wat ik zelf heb mogen ervaren met een coach, en nog steeds, dat wilde ik zelf ook kunnen doorgeven aan anderen. Het geeft mij tot op de dag van vandaag een zekere mate van rust en overzicht waardoor ik me beter kan ontwikkelen als vader, man, coach en ondernemer. Mijn eigen ervaringen en inzichten zijn de grootste leerschool geweest om deze stap te nemen. Want mensen helpen is wat ik het liefste doe!

Ik ben me meer en meer gaan verdiepen in het coaching vak en heb een NOBCO registratie weten te behalen. Met “Jort Schulting Coaching” richt ik me op de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik leer nog altijd en de gecertificeerde opleidingen geven mij altijd weer nieuwe inzichten, waardoor ik mijn coachees beter kan helpen in hun ontwikkeling.

 

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Contact

Stel de vraag!

NOBCO certificering en Confidentialiteit

Om mijn coachingskwaliteit te waarborgen heb ik een NOBCO certificering behaald. NOBCO staat voor Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Bovendien ben ik EMCC (European Mentoring & Coaching Council) geregistreerd.

Als coach waarborg ik strikte confidentialiteit conform de principes van het beroep, uitgevaardigd door de International Coach Federation.

http://www.nobco.nl